Tegemoetkoming herregistratie-eisen in tijden van corona

Vanwege de coronacrisis heeft de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) een regeling getroffen voor herregistratie. Alle specialisten en profielartsen behouden dit jaar hun registratie in de registers van de RGS zodat artsen inzetbaar blijven. Daarnaast krijgen zij die zich in de periode van 1 maart 2020 tot 1 januari 2021 moeten herregistreren een tegemoetkoming in de herregistratie-eisen van 10%.

U vindt de coulanceregeling op de KNMG-website. Hier vindt u ook een aantal veelgestelde vragen over herregistratie in tijden van COVID-19. Voor de huisarts gelden ook praktische aanpassingen voor de externe kwaliteitsevaluatie en de evaluatie individueel functioneren.

Intercollegiale toetsing middels virtuele bijeenkomsten

Voor de externe kwaliteitsevaluatie heeft het ABC1 (accreditatiebureau)  besloten dat virtuele ‘bijeenkomsten’ voor intercollegiale toetsing ook in aanmerking komen voor accreditatie. Een digitale bijeenkomst is geen optimale vervanging, maar in deze tijden wordt dit als een passend alternatief gezien zodat deze nascholing door kan gaan. Deze maatregel is ingegaan per 1 maart 2020 en geldt totdat de beperkende maatregelen voor bijeenkomsten voldoende zijn versoepeld.

Meer tijd nodig voor het visitatieprogramma?

Voor de evaluatie individueel functioneren kunt u op gebruikelijke (digitale) wijze deelnemen aan het visitatieprogramma. Aanmelden kan via mijnvisitatie.nl. Bent u reeds bezig met uw visitatie en heeft u vanwege de coronacrisis meer tijd nodig? Geeft u dit dan door aan Bureau Visitatie Huisartsen via info@mijnvisitatie.nl.