Herregistratie en ‘bijzondere groepen’

In de H&W-editie van maart 2020 staat een artikel over aangepaste herregistratie-eisen die zorg voor bijzondere groepen meeneemt:

Asielzoekerszorg telde al mee voor herregistratie als huisarts. Het voorstel is om ook straatdokterswerk te laten meetellen en om de verplichte uren voor alle bijzondere groepen te verminderen. Dit kan juist meer huisartsenzorg voor bijzondere groepen opleveren.

Werk je voor ‘bijzondere groepen’ zoals asielzoekers, gedetineerden, militairen, psychiatrisch patiënten of verstandelijk gehandicapten, dan golden aparte regels voor je herregistratie als huisarts: zestien uren gemiddeld per week, plus acht uren in een reguliere huisartsenpraktijk. Het werk van de straatdokters telde niet mee voor de herregistratie; zij moesten meer uren in een reguliere praktijk werken voor hun herregistratie. Een straatdokter en een arts voor asielzoekers vonden de eisen onrechtvaardig en belden de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) van de KNMG. Die richtte zich tot het NHG voor een inhoudelijke discussie. Inmiddels liggen er aangepaste herregistratie-eisen voor huisartsen bij de minister.

Lees het hele artikel “Gejuich in appgroep straatdokters” op HenW.org of als PDF.